JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Spansion tror på NAND

Spanison avslöjar att företaget planerar att släppa industrins vassaste, men också minsta, NAND-baserade flashminnen inom kort. De ska också bli klart billigare än dagens jämförbara alternativ.
Den nya flashminnesfamiljen, döpt till Ornand2, väntas dyka upp i prover innan årets slut. Spansion hävdar att nykomlingarna kommer att läsa dubbelt så snabbt och skriva 25 procent snabbare än dagens NAND-alternativ med flytande gate.

Ornand2 har enkelnivåceller (SLC , Single Level Cell). Det betyder att varje minnescell lagrar en bit. Till en början kommer minnet i varianter som rymmer 1 Gbit, 2 Gbit och 4 Gbit och som matas med 1,8 V eller 3,0 V

Jämför man Ornand2 med föregångaren Ornand, så visar det sig att nykomlingen kräver 25 procent färre processteg, vilket har en klart positivt effekt på priset per krets. Att minnena kan tillverkas mer kostnadseffektivt än tidigare är enormt viktig då dessa minnen siktar på hårt prispressade tillämpningar som också kräver hög kvalitet, exempelvis mobiltelefoner. Någon prisbild har företaget emellertid inte avslöjat ännu.
 
De nya minnena kommer att tillverkas i 43 nm av foundryt SMIC. Planen är att volymer ska produceras i början på nästa år.  

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)