JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bra fjolår på Orbit One
Kontraktstillverkaren Orbit One ökade sin omsättning med 33 procent i fjol, till 277 miljoner kronor. Vinsten mer än dubblerades, till 20,5 miljoner kronor.
För fjärde året i rad redovisar Orbit One, med huvudkontor i Ronneby, en ökad tillväxt och vinst. I snitt har man vuxit med 21 procent per år sedan omstarten och ägarbytet 2004 då företaget också bytte namn från HGL. Fjolåret var ännu bättre, med en omsättningsökning på 33 procent och en vinst efter skatt på 11,2 miljoner - upp från 5,4 miljoner i fjol. Och optimismen är stark inför framtiden.

- Våra nya lokaler i Stockholm ger nya möjligheter och en bra närhet till kunderna i regionen, säger delägaren och ekonomichefen Mats Johansson i ett pressmeddelande.

Han ger också personalen en stor del av äran, och konstaterar att både han själv och den andre delägaren, vd Christer Malm, är operativt aktiva i företaget, vilket han menar är en styrka då det ökar möjligheten för snabba beslut.

Orbit One bedriver elektronikproduktion på fyra orter - Ronneby, Stockholm (Järfälla), Kalix och Slavsk i den ryska enklaven Kaliningrad.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus