JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Chalmers Innovation Capital är en nylanserad fond som enbart ska investera i unga tillväxtföretag. Stiftelsen Chalmers Innovation ligger bakom fonden, vars startkapital är på 110 miljoner kronor.
– 110 miljoner avsedda för de här tidiga skedena är oerhört värdefullt för företagen. Vi ser många bra bolag som är underfinansierade idag. Därför känns det extra roligt att nu kunna erbjuda mer pengar. Det kommer att dramatiskt förbättra företagens chans till tidigare marknadsgenombrott, säger Olle Stenberg, vd på Chalmers Innovation i ett pressmeddelande.

Tanken är att fondpengarna ska användas för att ge innovatörer och entreprenörer teknikbaserade affärsidéer en möjlighet att starta och utveckla företag nya företag. En förutsättning är dock att företaget inlemmas i Chalmers Innovations inkubatorverksamhet.

Fondpengarna kommer bland annat från European Investment Fund och Sjätte AP-fonden. Framöver kommer även andra finansiärer att bjudas in att investera i fonden med upp till 250 miljoner kronor.

Chalmers Innovation är en stiftelse skapad av Chalmers Tekniska Högskola efter en donation från Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur. Donationen utgör grunden för innovationsverksamheten vid Chalmers. Sedan starten 1999 har över 80 teknikbaserade tillväxtföretag utvecklats inom Chalmers Innovation.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)