JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Linköpingsföretaget Cybaero, som utvecklar och tillverkar obemannade helikoptrar för övervakningsuppdrag, har fått tre miljoner kronor i bidrag från Vinnova. Pengarna ska använda för att vidareutveckla företagets automatiska landningssystem.
Svenska Cybaero har under en längre tid utvecklat ett flyttbart och automatiserat landningssystem för förarlösa helikoptrar. Systemet, kallat Mobile Automatic Launch and Landing Station (MALLS) ska göra det enklare och säkrare att starta och landa på ett rörligt underlag, exempelvis ett fartygsdäck. Det är annars en mycket riskfylld uppgift i dåligt väder.

– I dagsläget finns ingen aktör på världsmarknaden som kan erbjuda en liknande lösning och att vi får Vinnovas stöd för att utveckla MALLS är ett stort erkännande av Cybaero och vårt systemtänkande, säger Mikael Hult, vd på Cybaero, i ett pressmeddelande.

Bidraget från Vinnova ska användas dels till att komplettera företagets luftburna sensorsystem med den egenutvecklade landningsplattformen.

– Med medel från Vinnova kan vi nu öka tempot i arbetet med MALLS, både vad avser teknisk utveckling och kommersialisering, säger Johan Mårtensson, teknisk chef på Cybaero, i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)