JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska elmätare vill ut i Europa

Efter framgångarna med sin kommunikationsteknik för elmätare i Sverige och Finland vill svenska Tritech nu ta steget till Holland och Tyskland. Vapnet är en ny version av mätaren som även klarar vatten och gas, och som stöder bussen Mbus.
Konsultföretaget Tritech har haft stora framgångar med sitt egenutvecklade system för elmätaravläsning, kallat Meshnet. Sedan 2006 har man levererat nära 100 000 enheter, bland annat till elbolagen E-on och Fortum.

Nu har företaget lanserat sin tredje version av systemet, som förutom elmätning även klarar mätning av gas och varmvattenflöde. Andra nyheter är stöd för bussen Mbus, en trådlös standard för gasmätaravläsning, samt stöd för kommunikation över 3G-näten. Tidigare fanns stöd för GPRS.

Mbus är ett krav i bland annat Holland och Tyskland, två marknader som Tritech hoppas mycket på. Sverige och en del andra länder har lagstiftat om automatisk elmätaravläsning från 1 juli 2009, medan Holland och Tyskland tänker införa motsvarande lagar något eller några år senare.

Elektroniktidningen beskrve Tritechs teknik i november i fjol (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)