JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. SMD Produktion söker ny ägare
Den Stockholmsbaserade kontraktstillverkaren SMD Produktion med 20 miljoner i omsättning och 18 anställda letar nya ägare.

– Vi har en handfull intressenter. Det är dels andra kontraktstillverkare som vill etablera sig i Stockholm men även en del utländska företag, säger Torgny Wigren.

Han sitter med i företagets styrelse och sköter dessutom försäljningen. Att företaget nu är till salu beror enligt Torgny Wigren på att ingen av delägarna har något intresse av att fortsätta.

– Det finns för många delägare och ingen är drivande.

SMD Produktion håller till på Årstafältet i södra Stockholm och har omsatt ganska precis 23 miljoner de två senaste åren. Vinstmarginalen har legat på 5 respektive 3 procent.

Företaget har cirka 18 anställda och en maskinpark med ytmonteringsmaskiner från Mydata. De klarar både hålmonterade och ytmonterade komponenter. Dessutom gör SMD Produktion CAD-konvertering och kan byta och modifiera BGA-komponenter.

– Vi är ISO-cerifierade och är certifierade för tillverkning av medicinteknikprodukter.

Torgny Wigren räknar med att komma till ett avslut under november månad men vill inte kommentera vad köpeskillingen kan landa på.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)