JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 23 september 2020 VECKA 39
De två riskkapitalbolagen Bain Capital Partners och Silver Lake Partners har lagt ett bud på 50 procent av Huaweis division för mobiltelefoner. Enligt Wall Street Journal är budet värt cirka två miljarder dollar.
Att kinesiska Huawei vill sälja sin enhet för mobiltelefoner, som även gör de populära 3G-modemen - "donglarna", har varit känt en längre tid. Enligt uppgift vill företaget helst sälja hälften av enheten först, för att därefter eventuellt även sälja andra halvan om priset är det rätta.

Trots den rådande finansturbulensen har nu ett bud kommit från riskkapitalbolagen Bain Capital och Silver Lake, som enligt en anonym källa till Wall Street Journal är värt 2 miljarder dollar. Enligt nyhetsbrevet Cellular News kan ett annat riskkapitalbolag, AEA Investors som stöttas av oljepengar från Qatar, också vilja vara med i budgivningen.

Budgivningen har satt igång spekulationer i bloggosfären om en sammanslagning mellan Huaweis och Motorolas mobiltelefonenheter. Även Motorola är ju mitt uppe i processen att separera mobilerna från övrig verksamhet. Silver Lake var med i budgivningen då Motorola 2006 sålde sitt halvledarbolag Freescale, men hoppade av i sista stund.

Huaweis mobildivision väntas i år omsätta 3,5 miljarder dollar och ge en vinst kring 400 miljoner dollar. Enligt rapporter producerar Huawei i år omkring 50 miljoner mobilenheter, mestadels hos kontraktstillverkarna Cal-Comp och Flextronics.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)