JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rutronik satsar på solpaneler
Statliga subventioner i Tyskland och Spanien har gjort solpaneler till ett mycket attraktivt område. Nu ger sig den tyska distributören Rutronik in på marknaden genom det nya dotterbolaget Rusol, som baseras på resterna av de konkursade solpanelstillverkarna Solar-direct och Solar-protect.
– Med Rusol avser vi att bli en nyckelspelare på solpanelsmarknaden, säger Rutronics marknadschef Thomas Rudel i ett pressmeddelande.

Det är statliga subventioner ibland annat Tyskland och Spanien som lett till att solpanelsmarknaden växer med 40 procent per år och att investeringarna i nya fabriker år 2010 spås ligga på samma nivå som för halvledarindustrin, enligt analyshuset Isuppli. Även i Sverige finns fem företag som i princip uteslutande tillverkar solpaneler för export.

Rusol får en flygande start, Solar-direct och Solar-protect omsatte 96 miljoner euro i fjol men tvingades i konkurs efter likviditetsproblem. Men Rusol ska inte bara syssla med att tillverka och sälja solpaneler. Företaget ska också tillhandahålla nödvändiga kringkomponenter, som spänningsomvandlare men även bygga kompletta anläggningar.

Företaget har också slutit avtal med Sharp och Aide Solar för att bland annat säkra leveranser av själva solcellerna som är en bristvara i dagsläget.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)