JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 29 mars 2020 VECKA 13
Tobii Technology har fått en order på 50 ögonstyrningssystem som ska användas för att utvärdera amerikanska och brittiska butikskoncept. Systemen mäter i realtid i virtuella stormarknader vad kunderna egentligen tittar på.

Vad fångar kundernas blick i butikerna. Hur länge tittar de på olika typer av varor, erbjudanden, skyltar eller förpackningar? Och hur länge stannar blicken på olika ställen? De frågorna är väsentliga för alla som bygger butiksinredningar, men har varit svåra att mäta.  

Nu har dock brittiska Red Dot Square Solutions utvecklat ett slags virtuella butiker, där man med hjälp av Tobiis ögonstyrningssystem ska kartlägga kundernas blickar i realtid. Femtio system ska byggas och installeras, de flesta i USA men några även i Storbritannien. Bland kunderna finns några av världens största butikskedjor och konsumentvaruföretag, däribland Wal-Mart, Target, Tesco, Unilever, Kraft och Kimberly-Clark.

- Vi har utvärderat Tobiis ögonstyrningssystem under en lång tid, och företaget har visat sig möta alla våra krav på skalbarhet, effektivitet, robusthet och minimal påverkan på försökspersonernas beteende, berömmer Red Dot Squars vd Mark Edwards i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

236
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)