JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 20 januari 2020 VECKA 04
Det uppsalabaserade medicinteknikföretaget Radi Medical, som bland annat utvecklar system för att mäta trycket i hjärtats kranskärl, tar hjälp av GE Healthcare för att öka försäljningen.
Idag måste hjärtläkarna ha minst två system vid operation, ett för patientövervakningen och så Radi Medicals system som mäter trycket i hjärtats kranskärl. Men från mitten av nästa år kommer Radis mjukvara att finnas inbyggd i GE:s patientövervakningssystem och då får man en skärm mindre i operationssalen.

– GE:s patientövervakningssystem har 30 procent av världsmarknaden och att få access till den här basen är en väldig styrka, säger Iohn Ryott på Radi Medical Systems.

Radi Medical startade 1988 baserat på forskning kring mikromekanik på Uppsala Universitet. Den första produkten var en trycksensor som förs upp från ljumsken till hjärtat för att mäta trycket i kranskärlet och på så sätt diagnostisera hjärtats funktion. Idag är sortimentet bredare och omfattar bland annat produkter som stoppar blödningar efter punktering av kärl i samband med kateterbaserade ingrepp.

Själva sensorhuvudet är fortfarande baserat på mikromekanik och tillverkas av Silex i Järfälla. Numera är sladden mellan sensorn och displayen där även beräkningarna sker ersatt av trådlös länk.   

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)