JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Radi Medical samarbetar med GE

Det uppsalabaserade medicinteknikföretaget Radi Medical, som bland annat utvecklar system för att mäta trycket i hjärtats kranskärl, tar hjälp av GE Healthcare för att öka försäljningen.
Idag måste hjärtläkarna ha minst två system vid operation, ett för patientövervakningen och så Radi Medicals system som mäter trycket i hjärtats kranskärl. Men från mitten av nästa år kommer Radis mjukvara att finnas inbyggd i GE:s patientövervakningssystem och då får man en skärm mindre i operationssalen.

– GE:s patientövervakningssystem har 30 procent av världsmarknaden och att få access till den här basen är en väldig styrka, säger Iohn Ryott på Radi Medical Systems.

Radi Medical startade 1988 baserat på forskning kring mikromekanik på Uppsala Universitet. Den första produkten var en trycksensor som förs upp från ljumsken till hjärtat för att mäta trycket i kranskärlet och på så sätt diagnostisera hjärtats funktion. Idag är sortimentet bredare och omfattar bland annat produkter som stoppar blödningar efter punktering av kärl i samband med kateterbaserade ingrepp.

Själva sensorhuvudet är fortfarande baserat på mikromekanik och tillverkas av Silex i Järfälla. Numera är sladden mellan sensorn och displayen där även beräkningarna sker ersatt av trådlös länk.   

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)