JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericssons HSPA i Intels Atomdatorer

Ericsson ska samarbeta med Intel om att få in HSPA-moduler i de så kallade MID-datorerna, Mobile Internet Devices, som byggs på Intels processorer av typen Atom.

Ericsson utvecklar en särskild HSPA-modul särskilt avsedd för ändamålet - den ska fungera ihop med Intels strömsnåla Atomprocessorer i Moorestownserien och köras under Linuxvarianten Moblin. Modulen ska kunna kommunicera såväl över WCDMA/HSPA som över GSM/Edge. Den väntas bli färdig för introduktion någon gång kring årsskiftet 2009-2010.

Intel har stora förhoppningar kring de så kallade MID-datorerna, ett mellanting mellan bärbara laptops och handdatorer med nätsurfning som främsta funktion.  Tanken är att de ska utrustas med en rad olika former för kommunikation, som wlan, Wimax och HSPA, och användas för underhållning, spel, media, GPS-navigering och liknande. MID-datorerna ska lanseras på bred front nästa år enligt Intels plan.

- Vi ser en stor potential i att bygga in mobilt bredband i MID-datorer och skapa nya marknader för industrin, säger Johan Wibergh, Ericssons ansvarige för affärsområdet nätverk, i ett pressmeddelande.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)