JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 23 februari 2020 VECKA 08
Kontraktstillverkaren Note fortsätter att minska verksamheten i Sverige till förmån för enheterna i Polen och Kina. Denna gång är det 100 anställda inom produktion och inköp som får lämna företaget.

Under första kvartalet varslade Note 200 personer eller drygt 25 procent Notes anställda i Sverige om uppsägning. Alla enheter utom Torsby berördes och orsaken var att allt mer volymproduktion flyttades till koncernens fabriker i Polen respektive Kina.

 

Nu får ytterligare 100 personer lämna Note. Det gäller personer inom produktion och inköp.

– Den personalreduktion vi nu avser att genomföra är främst en konsekvens av vår långsiktiga strategi och att vi under hösten inför en ny effektivare organisation för framtiden. Genom dessa åtgärder sänker vi kostnaderna samtidigt som vi reducerar affärsriskerna och vår känslighet för konjunkturförändringar. Vid utgången av året kommer vi därför ha en avsevärt bättre kostnadsstruktur jämfört med vid årets början, säger företagets vd och koncernchef Arne Forslund i ett pressmeddelanade.

– Vidare har marknadsläget för industrin försvagats. Vår försäljning till befintliga kunder har därför hittills i år varit något lägre än planerat. Genom vår målmedvetna satsning på Nearsourcing skapar vi dock förutsättningar för försäljningstillväxt. Trots ett svagare marknadsläge för våra befintliga kunder har vi sedan sommaren noterat ett positivt trendbrott och påtagligt ökat vår försäljning till nya kunder och nya marknader.

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)