JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 18 januari 2020 VECKA 03
Den 26 november arrangerar den svenska halvledarbranschen en temadag på KTH med syfte att knyta närmare kontakter med studenter och berätta hur det är att jobba i halvledarbranschen. Bakom arrangemanget står mässan SEE, Scandinavian Electronics Event.

Många av de stora internationella halvledarbolagen har lokala kontor med stark närvaro i Sverige. Men branschen tycker själv att den är alltför okänd bland högskolestudenter, och få vet exempelvis vad en FAE egentligen gör. För att råda bot på detta arrangerar branschen tillsammans med Stockholmsmässan en temadag för studenter den 26 november på Electrum i Kista.

- Det blir drygt tio halvledarbolag som deltar, och förhoppningsvis lockar vi ett hundratal studenter. KTH jobbar på att schemalägga dagen för så många studenter som möjligt på de berörda programmen, säger Magnus Eriksson på Stockholmsmässan som ligger bakom projektet.

Dagen ingår i mässatsningen SEE, Scandinavian Electronics Event, den elektronikmässa i Stockholm som går 13-15 april 2010. SEE har tidigare arrangerat en temadag om tillförlitlighet i blyfri lödning som blev mycket välbesökt.

Studentdagen inleds med en allmän översikt av halvledarbranschen, följt av en diskussion om tillämpningar, analog och digital elektronik och framtidsutsikter med strömsnålt "grönt" tema. Därpå blir det en diskussion om vad applikationsingenjörer - FAE:er - och andra anställda i halvledarbranschen gör, och lite om konstruktion av halvledare. Efter en lunch får studenterna också möjlighet att träffa de enskilda halvledarbolagen i en minimässa.

- Rekrytering är ett av målen. Men huvudsyftet är att studenterna ska få mer kunskap om halvledarbranschen. KTH-studenterna är huvudmålgruppen, men vi har redan mött intresse även från Chalmers och andra högskolor så om dagen slår väl ut kan vi mycket väl organisera fler liknande i framtiden, säger Magnus Eriksson.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)