JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Beijer-vd tar över klubban på Svep

Konsultföretaget Svep i Lund har rekryterat Göran Sigfridsson till ny styrelseordförande, skriver nyhetsbrevet Rapidus. Sigfridsson var fram till april vd för Beijer Electronics.

Storleksmässigt blir det ett kliv nedåt för Göran Sigfridsson - Svep, ett konsultföretag inom mjukvara, hårdvara och inbyggda system, omsätter omkring 25 miljoner kronor medan Beijer Electronics i fjol sålde för över en miljard.

- Elektronik var ju där jag började, och på det här sättet kommer jag närmare det man brukar kalla verkligheten, säger Göran Sigfridsson till Rapidus.

Göran Sigfridsson är sedan tidigare även engagerad i forskningsbyn Ideon och sitter i styrelsen för Ideonbolaget Compower.

Svep är ett namn med anor i Lund. Företaget grundades 1978, lades ned 2003 för att återuppstå senare samma år. Sedan dess har tillväxten varit god. Företaget har öppnat ett kontor i Helsingborg, och har hunnit med att både starta och lägga ner ett kontor i Helsingör.

- Danmarksmarknaden hade inte samma explosiva utveckling som vi trott, säger Sveps vd och grundare Lars Gustavsson till Rapidus.

I år räknar dock bolaget med ett sämre resultat än i fjol, då vinsten landade på 1,9 miljoner kronor. Sony Ericsson är en av de större kunderna, och neddragningarna där märks.

- Konsultmarknaden har till viss del sviktat, säger Gustavsson.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)