JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prevas och Recab ska samarbeta

Konsultbolaget Prevas och inbyggnadsföretaget Recab tycker att de kompletterar varandra så väl att de skrivit avtal om framtida samarbete. Kunderna ska erbjudas kombinationer av Recabs produkter och Prevas utvecklingstjänster.

Prevas hör till Sveriges största konsultbolag inom inbyggda system och Recab har, inte minst genom nytillskottet av säljpersonal (se länk), ambitionen att bli en av landets större aktörer på datorkort och andra produkter för ändamålet. Nu ska de två börja samarbeta för att ge kunderna ett mer komplett erbjudande.

- Vi kommer bland annat att göra gemensamma kundbesök och då visa upp styrkan i erbjudandet, säger Gustav Wolrath, ansvarig för inbyggda lösningar på Prevas.

- Många av våra kunder har behov av customisering eller hjälp för att utveckla hela lösningar. Att då kunna hänvisa till en erkänt duktig aktör som Prevas är en klar styrka, säger Mads Poulsen, Recabs vd.

De båda känner varandra sedan tidigare - båda har en bakgrund på branschkollegan Data Respons. Och båda understryker att samarbetet bygger på förtroende och öppenhet - tanken är att de båda ska ha ömsesidig insyn i varandras kundprojekt för att kunna identifiera möjliga synergieffekter.

Än så länge finns ingen kund som nappat på det gemensamma erbjudandet, därtill är avtalet alltför färskt.

- Men vi har ett par skarpa case på gång, säger Mads Poulsen.

Samtidigt understryker båda parter att avtalet inte är exklusivt, och att det förstås är kunden som har sista ordet. Om en kund vill jobba med produkter som Recab inte för, eller ett fabrikat från en annan leverantör så kan Prevas förstås erbjuda konsulttjänster ändå. Samma gäller omvänt - om Recabs kunder vill köpa utvecklingstjänster på annat håll så finns inget i avtalet med Prevas som hindrar detta.

- Vi säljer tjänster och Recab säljer produkter mot samma marknad. Överlappet är minimalt, och vi hoppas förstås att kombinationen kan tilltala många kunder, säger Gustav Wohlrath.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)