JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nytt jobb för Sven-Christer
Ericssons förre vd Sven-Christer Nilsson har valts in i styrelsen för den amerikanska operatören Sprint Nextel.
- Sven-Christer har över 30 års erfarenhet från IT- och telekomindustrin, och blir ett starkt bidrag till vår styrelse, säger Sprint Nextels ordförande James Hance i ett pressmeddelande.

Sven-Christer Nilsson, 64, är civilingenjör i datateknik från Lunds universitet. Han arbetade på Ericsson i en rad ledande positioner mellan 1982 och 1999, varav de sista åren som vd och koncernchef.

Han sitter även i styrelsen för Assa Abloy, Tilgin och Ceva. Därtill är han styrelseordförande i forskningsbolaget Swedish ICT Research, som äger forskninginstituten Acreo, Sics, Interaktiva Institutet, Viktoriainstitutet och Sankta Anna-institutet. Han är också styrelseordförande för den stiftelse som äger Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion. Dessutom är han ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien.

Utnämningen gäller fram till Sprint Nextels årsstämma 2009 då han kommer att nomineras för omval av aktieägarna.

Då han slutat på Ericsson grundade Sven-Christer Nilsson tillsammans med ett antal partner riskkapitalbolaget Startupfactory. Elektroniktidningen gjorde en längre intervju med honom 2003, se länk.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)