JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Agilent vill utbilda studenter

Test- och mätleverantören Agilent har uppdaterat sitt utbildningspaket för universitetsstudenter med fyra nya kurser som bland annat inkluderar radioteknik.
- Vi lanserar de här läroplansanpassade paketen för att hjälpa lärarna att få ut det bästa av sina instrument och sin tid, samtidigt som det utvidgar deras läroplan, säger Agilents utbildningsansvariga Mike Kawasaki i ett pressmeddelande.

Utbildningspaketen omfattar bland annat presentationsmaterial för lärarna, övningsuppgifter för studenterna liksom passande instrument.

Agilent Multi-purpose Lab Station (MPLS) ger en introduktion till mätteknik och baseras på de vanligaste mätinstrumenten inklusive oscilloskop, funktionsgenerator, kraftaggregat och multimeter. Förutom grundläggande mätteknik kan MPLS också användas för att bygga automatiserade testsystem och för att göra signalbehandling på insamlade data.

Agilent RF Kit är som framgår av namnet ett utbildningspaket som hjälper studenterna att förstå rf-design. Paketet innehåller verktyg för både design, simulering och analys av rf-kretsar inklusive sändar- och mottagarsteg.

Agilent Digital IQ Modulation Lab Station siktar även det in sig på kommunikationsområdet. Bland annat kan studenterna fånga och analysera IQ-signaler i tidsdomänen, det gäller både för rf-steget och i basbandet.

Det fjärde paketet, Digital Systems Training Kit, avhandlar digital logik. Det baseras på Alteras FPGA-baserade utvecklingskort och signalerna analysers med digitaloscilloskop.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)