JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 12 augusti 2020 VECKA 33
Morgondagens mobiltelefoner för standarden LTE får videokameror som klarar full HD-kvalitet och skärmar med 1024 x 768 pixlar. De drivs av en processor som klockas med omkring 1 GHz. Det tror åtminstone Ericsson.

År 2012 ska morgondagens mobilnät modell LTE, Long Term Evolution, vara i full drift på en rad ställen i världen, med datahastigheter upp till 100 Mbit/s. Det betyder att användarna får nya möjligheter att snabbt ladda ner och ladda upp filmer och andra stora datamängder, och på Ericsson är man övertygad om att mobilerna kommer att svara upp mot de möjligheterna.

Vid ett seminarium i Tokyo häromdagen lättade Jonas Lundstedt, ansvarig för Ericssons produktporfölj, lite på förlåten i ett mediemöte. Mobilerna kommer vid det laget att ha stillbildskameror med 12-20 Mpixel, videokameror med full HD-upplösning och skärmar som påminner om dagens LCD-projektorer med XGA-upplösning, 1024 x 768 pixlar. För tillämpningarna behövs en processor som klockas kring 1 GHz, vilket stämmer bra med den hittillsvarande utvecklingen att mobiler har processorkraft motsvarande tio år äldre persondatorer.

Vid det laget, 2012, tror Ericsson att 1,8 miljarder människor i världen kommer att ha tillgång till bredband och att två tredjedelar av dem får detta bredband genom mobilnäten. Interaktiv tv, avancerade spel och professionella tjänster blir några av de drivande tillämpningarna, enligt Ericsson.

Vid seminariet underströk Ericsson att LTE inte bara är en tillräckligt snabb och kabapel teknik - den är också relativt lätt att implementera, med flexibel kanalbandbredd mellan 1,4 och 20 MHz och stöd för både FDD och TDD.

Att seminariet hölls i Japan är ingen slump - Japan bygger för närvarande ut HSPA mycket snabbt, och tros bli bland de första länderna att anamma LTE. Allt enligt tidningen Nikkei Electronics.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)