JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Trots krisen i bilbranschen finns ett stort sug efter hybridbilar, och detta kommer att närapå fyrdubbla marknaden för halvledare till hybriddrivlinor fram till år 2015. Det tror analysföretaget Strategy Analytics.
I år säljs halvledare till hybriddrivlinor för 384 miljoner dollar, och den siffran kommer att öka till 1,3 miljarder dollar år 2015, spår Strategy Analytics i en rapport. Det bygger på antagandet att marknaden för hybridbilar växer med i snitt 38 procent om året under perioden.

Störst tillväxt spås för "milda hybrider", alltså liknande dagens Toyota Prius. Här väntas Honda och flera europeiska biltillverkare ta upp kampen de närmaste åren, vilket gör att detta segment väntas få en tillväxt kring 79 procent om året.

För mer avancerade hybridbilar, som plug-in-hybrider, tror analytikerna att underutbud av batterier och brist på ny batteriteknik kommer att hämma såväl utveckling som försäljning.

- Trots entusiasmen för miljövänliga fordon är det få kunder som vill betala något extra, i synnerhet under en global lågkonjunktur, säger Kevin Mak, bilelektronikanalytiker på Strategy Analytics som författat rapporten.

Han tror dock att tuffare utsläppskrav för koldioxid kan driva på utvecklingen av hybridbilar, även för europeiska biltillverkare som redan lyckats reducera koldioxidutsläppen från såväl bensin- som dieseldrivna bilar.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus