JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. LG visar eget LTE-modem

Koreanska LG Electronics har visat upp en modemkrets till mobiler för den kommande mobilstandarden LTE och hävdar att man är först i världen med detta. Modemet blir en konkurrent till Ericssons plattformsteknik.
Modemkretsen, framtagen av LG och tänkt att användas i företagets framtida mobiler, ska i teorin klara 100 Mbit/s i nerlänken och 50 Mbit/s i upplänken. När den demonstrerades vid företagets mobillabb i staden Anyang i Korea nådde den 60 Mbit/s respektive 20 Mbit/s. Dagens HSDPA-kretsar klarar maximalt 7,6 Mbit/s.

- Detta representerar ett viktigt steg mot marknadsklara 4G-telefoner. Modemet är den viktigaste komponenter som krävs i 4G-mobiler som följer LTE-standarden, säger företaget i ett pressmeddelande.

- Tekniken gör det möjligt att samtidigt streama fyra filmer i HD-kvalitet utan buffring, säger företaget.

LG är en av Ericssons viktigaste kunder för mobilplattformar, och Ericssons modemteknik hör till dess absolut vassaste kort. LGs egna modem kommer sannolikt att konkurrera med Ericssons teknik om platsen i framtida LTE-telefoner.

- Genombrottet ger oss ett starkt teknikförsprång som vi ska använda till att förstärka vår ledande ställning i industrin, säger LGs teknikchef Woo Hyun Paik i pressmeddelandet.

Modemchipset mäter 13 x 13 mm, och är framtaget av ett 250 personer starkt utvecklingsteam på LG.

De första LTE-mobilerna väntas nå marknaden 2010. Analysföretaget Strategy Analytics spår att 70 miljoner LTE-mobiler kommer att säljas år 2012 och 150 miljoner året därpå.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)