JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Qimonda balanserar mot tekniskt genombrott på ruinens brant
Den tyska minnestillverkaren Qimonda står inför ett tekniskt genombrott inom icke flyktiga minnen. Samtidigt har företaget stora problem inom DRAM-segmentet och hoppas desperat på ekonomisk hjälp från huvudägaren Infineon, som inte visat något större intresse.
I dagarna har Qimonda avslöjat framsteg inom en ickeflyktig minnesteknik som är baserad på allotroper av kol, på samma sätt som grafit och diamant. Företaget hävdar att tekniken gör det möjligt att skapa mycket små minnesceller. Bland annat hävdar Qimonda att den kan ge minnen med klart mycket högre densitet än den konkurrerande fasväxlande minnestekniken.

Samtidigt har Qimonda, och andra DRAM-tillverkare (se länk), hamnat i en djup ekonomisk kris på grund av en kraftig överproduktion av DRAM och därmed fallande priser.

För att lösa den akuta krisen har den tyska delstaten Sachsen kommit med ett erbjudande om ett lån till Qimonda på 150 miljoner euro, förutsatt att Infineon ställer upp med motsvarande summa. Infineon har dock meddelat att företaget inte är intresserat av att medverka i någon liknande räddningsaktion.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)