JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pendulum breddar med finsk GPS-testare

Det Brommabaserade räknarföretaget Pendulum har förvärvat en GPS-testare från finska Naviva, som är ett dotterbolag till Space Systems Finland. Företagen ska också samarbeta om nästa generation av produkten.
– Vi har höga förväntningar på den växande testmarknaden inom Global Navigation Satellite System (GNSS). Våra ambitioner är stora och utökningen av vår produktportfölj är en del i vår strategi att stärka vår position inom tid- och frekvensområdet, säger Pendulums vd Harald Kruger i ett pressmeddelande.

GPS-testaren som har beteckningen GSG-L1 kommer att börja levereras i mars. Det är ett instrument som kan användas för att till exempel testa GPS-mottagaren i avancerade mobiltelefoner.

Instrumentet genererar GPS-satellitsignalen och kan programmeras med olika parametrar som satellit-ID, kalenderinformation och dopplerförskjutning för att simulera rörelse. Uteffekten är styrbar från –18 dBm ända ner till –175 dBm.

Företagen vill inte uppge villkoren för affären.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)