JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pendulum breddar med finsk GPS-testare
Det Brommabaserade räknarföretaget Pendulum har förvärvat en GPS-testare från finska Naviva, som är ett dotterbolag till Space Systems Finland. Företagen ska också samarbeta om nästa generation av produkten.
– Vi har höga förväntningar på den växande testmarknaden inom Global Navigation Satellite System (GNSS). Våra ambitioner är stora och utökningen av vår produktportfölj är en del i vår strategi att stärka vår position inom tid- och frekvensområdet, säger Pendulums vd Harald Kruger i ett pressmeddelande.

GPS-testaren som har beteckningen GSG-L1 kommer att börja levereras i mars. Det är ett instrument som kan användas för att till exempel testa GPS-mottagaren i avancerade mobiltelefoner.

Instrumentet genererar GPS-satellitsignalen och kan programmeras med olika parametrar som satellit-ID, kalenderinformation och dopplerförskjutning för att simulera rörelse. Uteffekten är styrbar från –18 dBm ända ner till –175 dBm.

Företagen vill inte uppge villkoren för affären.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)