JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Taiwans EDA-hus växer

Taiwanesiska Springsoft köper verifieringsspecialisten Certess, företaget som ligger bakom det allt populärare verktyget Certitude. Därmed stärks Springsofts position som den största icke-amerikanska EDA-leverantören.
Springsoft vill slå sig in bland de riktigt stora i EDA-branschen och bli en femte leverantör att räkna med, jämte Synopsys, Cadence, Mentor Graphics och Magma. De första stegen togs i fjol då det taiwanesiska bolaget köpte debugspecialisten Novas och tre andra bolag. Nu tas ytterligare ett smärre steg då man förvärvar Certess, för en icke offentliggjord summa pengar.

Certess har gjort sig mest känd för verifieringsverktyget Certitude, som utför så kallad funktionell kvalificering, ett sätt att med säkerhet ta reda på hur stor del av en konstruktion, exempelvis en asic eller en SoC, som verkligen är verifierad. Certitude har fått viss spridning i Norden sedan distributören ISS lanserat verktyget här för ett par år sedan.

Certess har 20 anställda, i USA och i Frankrike där en stor del av utvecklingsarbetet görs. Samtliga följer med till Springsoft.

Springsoft, grundat 1996, var det första EDA-bolag som noterades på börsen i Taiwan, och är idag den största EDA-leverantören med bas utanför USA.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)