JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pressat Keithley rear instrumenten

Under mars, april och maj säljer instrumentleverantören Keithley en lång rad generella testinstrument med 20 procents rabatt.
Precis som många andra instrumenttillverkare tvingar den djupa krisen även Keithley till extraordinära åtgärder. I förra veckan meddelande företaget att det avvecklar instrumentfamiljen S600. Samtidigt varslades ytterligare 7 procent av personalen vilket kan läggas till de 5 procent som fick gå förra hösten.

Företaget sänker också lönerna för de flesta av sina amerikanska medarbetare med 10 procent och tar bort bonusprogrammet. Som lök på laxen har företaget också fått en varning av New Yorkbörsen (NYSE) att det kan komma att förlora sin börsplats eftersom värdet av bolaget numera ligger under gränsen 75 miljoner dollar.

Även om inget sägs officiellt så försöker Keithely nu få fart på försäljningen genom att sänka listpriset med 20 procent för en rad generella instrument. Prissänkningen gäller under mars, april och maj.

Den parametertestare som Keithley lägger ned används i första hand av halvledarindustrin för att karakterisera komponenter på skivorna. Efterfrågan har fallit drastiskt på grund av lågkonjunkturen. Företaget ser ingen ljusning och upphör därför med vidareutveckling av produkten

Produktionen fortsätter dock fram till sista februari nästa år och fram till februari 2014 garanterar Keithley service och kalibrering av testaren.

Företaget ger dock inte upp halvledarmarknaden helt. Istället lyfter man fram 4200 som den produkt man satsar på framgent.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)