JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Webbsajten opencores.org, där det går att ladda ner IP-block i öppen källkod, har byggts om från grunden. Resultatet är mer lättnavigerat och har en rad nya funktioner för revisionshantering, statistik och diskussionsforum.
När det svenska konsultföretaget Orsoc tog över ansvaret för Opencores för ett och ett halvt år sedan stod en rejäl omgörning av webbplatsen högt på agendan. Nu är resultatet klart, med ny design, ny teknikplattform och nya funktioner och tjänster.

Bland de viktigaste förändringarna är ett helt nytt revisionshanteringssystem, kallat Subversion, där data om vem som gjort ändringar och när dessa gjorts finns lagrade. Denna funktion har funnits tidigare, men varit knölig att använda.

I diskussionsforumet, som är en av de populäraste funktionerna, har det blivit lättare att följa diskussionstrådarna och få överblick. Den nya lösningen ska också ha kapacitet nog att klara trafiken, vilket tidvis varit en flaskhals i det gamla systemet.

Därtill har statistiken över såväl användarna som IP-blocken i databasen förbättrats. Exempelvis går det att se i realtid vad de inloggade användarna har för erfarenhet av olika teknikområden och till vad olika IP-block använts.

Totalt finns i dagsläget omkring 600 IP-block för gratis nedladdning på sajten, varav ett hundratal har tillkommit det senaste halvåret. Elektroniktidningen gjorde i höstas en större intervju med Johan Rilegård och Marcus Erlandsson på Orsoc om opencores (länk).
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)