JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Test- och mätinstrumentleverantören Agilent får nu ytterligare en försäljningskanal i Sverige. Det är telekomspecialisten Altaria Solutions som ska sälja en stor del av Agilents sortiment i Sverige. Sedan tidigare går det att köpa de enklare instrumenten via katalogdistributörerna Elfa, RS och Farnell.
– Det handlar inte om att vi är missnöjda med de kanaler vi har sedan tidigare utan att vi vill bredda räckvidden, säger Michael Palmgren som är vd på Agilents svenska bolag.

Det var hösten 2006 som Agilent ändrade strategi. Tidigare hade företaget sålt allt i egen regi men för att nå ut bredare lät företaget Elfa ta hand om försäljningen av de enklaste instrumenten i Sverige. Det handlade om produkter som inte behöver konfigureras. Bland annat säljs oscilloskop, multimetrar, räknare och kraftaggregat via distributörer.

De utvalda produkterna ska normalt finnas på lager hos distributörerna och kan därför vara hos kunden dagen efter beställning. Förutom Elfa säljer även RS och Farnell ”katalogprodukterna” i Agilents sortiment till svenska kunder.

Men för att få fler säljare ute på fältet har Agilent städslat Altaria.

– De var beredda att anställa ytterligare en person för att ta hand om våra produkter. Även om Elfa har en viss direktförsäljning så får vi med Altaria fler fötter som säljer för oss.

Altaria tar över en person från Agilent men Michael Palmgren ser det inte som ett nollsummespel.

– Det är en person som sålt våra avsyningssystem, produkter vi slutat att utveckla. Vi kommer själva att fortsätta sälja till de större kunderna.

Det blir dock ingen uppdelning av kunderna mellan företagen utan även Altaria kan sälja till Ericsson.

– Det enda är att de måste prata med oss först så att vi inte springer på samma kunder.

Altaria grundades 2005 av Harald Kruger som tidigare ägde räknarföretaget Pendulum Instruments. Företaget har fyra anställda i Stockholm och i Helsingborg men även fem säljare i Polen. Där finns också 20 servicetekniker.

Fokus ligger på telekomprodukter och förutom Pendulum omfattar Altarias produktportfölj bland annat Accedian Networks, Bird, Codima och VeEX .

Sedan ett par år har företaget även sålt några telekomtestare från Agilent men utbudet breddas nu betydligt.

– De kommer att sälja hela basutbudet plus oscilloskop upp till mellanklassegmentet liksom nätverksanalysatorer och spektrumanalysatorer.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)