JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Som ett led i att stärka sin marknadsnärvaro och få fler kanaler för marknadsföring har linköpingsbolaget Coresonic gått med i brittiska Arms intresseförening Connected Community.
Svenska basbandskretsföretaget Coresonic har gått med i Arm Connected Community, den förening där det brittiska processorföretaget Arm driver för att stärka sina samarbeten med olika partner och bygga upp ett ekosystem kring sina produkter. Via föreningen hoppas Coresonic få ut budskapet om sin egen teknik i högre utsträckning.

- Vi tror att det enda sättet som nästa generations konsumentprodukter kan få stöd för 4G är genom att bygga in basbandsprocessorer som är extremt små och effektiva samtidigt som de är kraftfulla nog att stödja flera standarder. Våra basbands-IP-block ger Arms kunder möjlighet att bygga komplexa system på kisel för kommunikationsstandarder som DVB-H, Wimax och LTE jämte korthållsstandarder som Bluetooth och Wifi med 802.11n, säger Coresonics vd Rick Clucas i ett pressmeddelande.

Med Coresonics kärna Leocore går det exempelvis att förse en Arm-baserad konstruktion med Wimax utan att chipset blir mer än 1,5 mm2 större samtidigt som strömförbrukningen inte ökar med mer än 50 mW. Det faktum att kärnan har programmerbar firmware gör det också relativt lätt att anpassa sina konstruktioner till nya trådlösa standarder i den takt dessa utvecklas.

Arms Connected Community har drygt 500 medlemsföretag, från konstruktion och produktion till slutanvändare. Föreningen driver viss gemensam marknadsföring och nätverkande såväl mellan medlemmarna som med en del kunder.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)