JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Renesas och Omron utvecklar beröring ihop
De två japanerna Renesas och Omron ska gemensamt utveckla morgondagens beröringsavkännande sensorer baserade på kapacitiv teknik. Omrons beröringsteknik ska helt enkelt in i Renesas styrkretsar.
Skärmar och paneler som styrs med beröring har krupit in i en mängd olika produkter på senare år. Tekniken används i allt från industriprodukter till hushållsapparater och konsumentelektronik.

Men hittills har det varit relativt krångligt att skapa beröringsavkännande lösningar, hävdar Omron och Renseas, som nu går samman för att skapa en betydligt tajtare lösning än tidigare. Till en början ska Renseas integrera Omrons beröringsavkännande teknik in sin R8C-familj med 16 bitars styrkretsar.

– Genom att fusionera våra styrkretsar som har analoga periferifunktioner med kapacitiv sensorteknik för avkänning kan vi skapa mer tillförlitliga och billigare lösningar, säger Yasushi Akao på Renesas, i ett pressmedelande.

Genom att utveckla en enchipslösning går det att eliminera en stor mängd externa periferikretsar liksom passiva komponenter i konstruktionen, hävdar de två företagen.

När den första hårdvaran ska finnas tillgänglig är inte officiellt ännu.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)