JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 27 januari 2020 VECKA 05
När Sony Ericsson sparkar folk i Kista suger kinesiska Huawei strategiskt upp kompetensen. Resultatet är att Huawei nu börjar utveckla avancerade mobiler i Sverige.
– Det här är helt nytt för Huawei i Sverige. Det har aldrig tidigare funnits någon tanke på att hålla på med terminaler i Sverige, säger Urban Fagerstedt (läs intervju i Elektroniktidningen från mars 2008) som är operativt ansvarig för Huaweis utvecklingsprojekt i Sverige till Dagens Industri.

I fjol var Huaweis verksamhet inom mobiltelefoner till salu, men när Sony Ericsson under hösten varslade uppåt 550 personer i Kista började den kinesiska telekomgiganten tänka om. Den plötsliga tillgången på spjutspetskompetens fällde avgörandet. Och nu har Huawei rekryterat ett 15-tal personer från Sony Ericsson i Kista.

– Det här är en grupp individer som har jobbat med Sony Ericssons mest avancerade mobiler. De ska fundera på vilka telefoner vi ska ha, hur de ska se ut och vad de ska kunna, säger Urban Fagerstedt till DI.

Den svenska utvecklingsenheten kommer att bli ett komplement till den forsknings- och utvecklingsanläggning inom mobiltelefoner som Huawei håller på att bygga upp i Düsseldorf. Urban Fagerstedt blir ansvarig för mobilverksamheten i Kista.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)