JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prevas köper i Västerås

Konsultbolaget Prevas fortsätter att förvärva branschkollegor. Senaste budet är en avsiktsförklaring att köpa Invid Utveckling i Västerås med 8 anställda.
Invid Utveckling gör applikationsutveckling och systemintegration hos kunder som Bombardier, Seco Tools och Luvata samt en rad myndigheter. Bolaget jobbar bland annat genom att lägga upp verktyg på webben och låta kunderna använda dem därifrån med månadsvis betalning, ett koncept kallat Software as a Service, förkortat Saas.

I den avsiktsförklaring som nu tecknats står att köpeskillingen uppgår till 2 miljoner kronor kontant, plus upp till 8 miljoner kronor ytterligare beroende på verksamhetens utveckling. Tillträdesdag är angivet till 1 maj, om inget oförutsett inträffar under kontrollfasen (due diligence).

I samband med förvärvet ska Prevas även öka samarbete med Invid Utvecklings moderbolag, Invid Västerås, ett företag som sysslar med IT-drift och datorförsäljning.

Prevas har sina rötter i just Västerås, och med förvärvet befäster man sin ställning som det största konsultbolaget där.

Prevas mål är att vara ledande i Norden på produktutveckling och inbyggda system, och företaget har på sistone vuxit kraftigt, både organiskt och genom förvärv. I höstas köptes Emfila i Lund, specialist på programvara för inbyggda system. Bland andra uppköp de senaste tre åren kan nämnas Flextronics i Göteborg (före detta Bluelabs), Flextronics i Stockholm, norska Mikon, danska Kasmatic och IO Technologies, svenska Optilution, Avantel och Realfast, samt en del av Teleca med 99 personer. Därtill har man öppnat flera nya kontor, bland annat i Kista.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)