JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Sony är på väg att köpa ut Ericsson ur företagens samägda mobiltelefonbolag. Sony har bestämt sig, det enda som återstår är att ordna finansieringen. Det skriver den tyska tidningen Manager-Magazin och citerar anonyma källor.
Varken Sony eller Ericsson har kommenterat ryktena från den tyska tidningen. Men ryktet indikerar ändå att relationen mellan de båda inte bara är frid och fröjd, i synnerhet inte som Sony Ericsson går med förlust och tappar marknadsandelar på en minskande marknad.

Att Ericsson i år sannolikt kommer att behöva ge kapitaltillskott till såväl Sony Ericsson som det betydligt färskare halvledarsamarbetsbolaget ST Ericsson anses av amerikanska EE Times vara ytterligare skäl till att Ericsson kan vara intresserad av att bli utköpt. EE Times ifrågasätter dock om Sony har tillräckligt med finansiella muskler för att kunna genomföra en sådan affär.

Det är inte heller första gången som ett liknande rykte florerar - så sent som som i augusti sa Sonys ordförande Howard Stringer i en intervju med tyska Die Welt att diskussioner pågick kring hur Sony Ericsson skulle kunna göras mer framgångsrikt. Han undvek då att svara på frågan om det samägda bolaget skulle finnas kvar tre år senare.

På mässan Mobile World Congress sa dock Ericssons vd Carl-Henric Svanberg att Ericsson ser sitt engagemang i Sony Ericsson som långsiktigt, och att man inte har några andra planer än att driva det vidare.

Länk till artikeln i Manager-Magazin (på tyska).

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)