JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. National Semi köper solbolag
Halvledartillverkaren National Semiconductor blickar uppåt i värdekedjan. Nu köper företaget amerikanska Act Solar, vars produkter optimerar effektiviteten i solpaneler.
Act Solar, som grundades för tre år sedan, har utvecklat teknik som

 PowerString
optimerar energiuttaget i solpaneler genom att få dem att samverka bättre. Företagets flaggprodukt, PowerString, inkluderar även diagnostik och övervakning av ett stort antal solpaneler via trådlös kommunikation.

Köpet av Act Solar ligger helt i linje med National Semiconductors expansionsplaner. För knappt ett år sedan blev det känt att den amerikanska halvledartillverkaren utvecklar en produkt, döpt till SolarMagic, som kan öka verkningsgraden hos dagens solpaneler med upp till tio procent under deras livstid. Idén är att optimera energiuttaget ur varje enskild solpanel, istället för att som idag låta den svagaste länken dominera.

Klart är alltså att National Semiconductor strävar efter att nå högre upp i värdekedjan, mot systemlösningar. Den första indikationen på hur det går lär komma i vår, då företaget planerar att skeppa sina första SolarMagic-produkter.

Andrew Foss, vd och grundare av Act Solar, ligger även bakom Network Translation, som Cisco Systems köpte en gång i tiden.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)