JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia gillar Infineon

Mobiltelefontillverkaren Nokia ska börja använda basbandskretsar från Infineon för sina Edge-mobiler. Företaget använder sedan tidigare Infineons billigaste kretsar för sina enklaste GSM-telefoner.
Det är basbandsprocessorn X-Gold 213 som Nokia nu ska börja använda, skriver analyshuset The Linley Group.

Idag använder Nokia basbandskretsar från Texas Instruments för sina Edge-mobiler men företaget ska också börja använda kretsar från Broadcom för dessa.

Infineons X-Gold 213 innehåller en Arm11-kärna som klockas med 208 MHz, en basbandsprocessor för Edge liksom en radiodel med sändare och mottagare. Dessutom har den integrerad effektstyrning, USB-gränssnitt och FM-radio.

Det är i princip samma funktioner som den krets (BCM21331) som Broadcom skulle leverera till Nokia men som företaget haft problem att få i produktion, skriver The Linley Group.

BCM21331 är Broadcoms första produkt med integrerad radiodel. Infineon har däremot haft den typen av produkter sedan början av 2007 och är nu inne på den tredje generationen.

Infineons X-Gold 213 kommer att sitta i de billigare Edge-telefonerna. Men om Nokia kompletterar med en Bluetoothkrets kan den mycket väl hamna även i mer avancerade mobiler, spår The Linley Group.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)