JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Designpris till Axis

Nätverksvideobolaget Axis har tilldelats Stora Designpriset för sina nätverkskameror som utvecklats i samarbete med formgivningsbyrån Zenit Design.
Vid en ceremoni på Moderna Museet fick idag Axis och Zenit Design ta emot det prestigefyllda Stora Designpriset, utdelat av Teknikföretagen i samverkan med stiftelsen Svensk Industridesign och Svensk Form. I motiveringen konstateras att Axis är en framgångssaga som etablerat sig som marknadsledande inom nätverkskameror och arbetat med designlösningar genom hela processen från användare till produktion och installation.

- Under de senaste åren har vi sett ett ökat intresse från våra kunder för funktionell design som är tilltalande och användbar världen över, kommenterar Axis vd Ray Mauritsson i ett pressmeddelande.

Tanken med utmärkelsen är att inspirera företag till att se design som ett strategiskt verktyg för affärsutveckling.

Formgivningsbyrån Zenit Design Group ligger bakom en hel rad av svenska elektronikprodukter. Förutom Axis kameror har företaget även designat fingeravtrycksläsare åt Fingerprint Cards, platta bildskärmar åt Multiq, kassaterminaler åt Sweda Retail, operatörspaneler åt Beijer, en wifi-telefon åt Lundinova och walkie-talkies åt Doro. Dessutom har företaget formgivit en prestigemobil åt Fabergé.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)