JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. FPGA-konferens flyttar till Köpenhamn
Lund och Stockholm blir Köpenhamn och Stockholm när FPGA World går av stapeln den 8 och 10 september. Fler deltagare och en internationalisering är motivet.
– Vi hade egentligen funderat på Köpenhamn från början men kände till Idéon och därför blev det Lund när vi expanderade konferensen från Stockholm, säger professor Lennart Lindh som driver FPGA World tillsammans med David Källberg.

Programmet och de utställande företagen kommer i princip att vara detsamma i Stockholm och Köpenhamn med undantag för de akademiska presentationerna och Alteras studenttävling som bara går i Stockholm.

Tanken med att flytta till Köpenhamn är att locka fler danskar samtidigt som det finns en långsiktig ambition att kopiera konceptet med föredrag och en miniutställning till fler städer i Europa.

– Det händer mycket på FPGA-fronten i Danmark så det känns helt rätt att vara där.

Arrangörerna har valt konferenscentret Symbion (länk) för FPGA-dagen den 8 september.

– Det ligger i Köpenhamns motsvarighet till Kista med mycket elektronikföretag.

Programmet är ännu inte spikat, det går fortfarande att skicka in förslag. En tanke är dock att försöka få in mer om inbyggda system, som allt mer utnyttjar FPGA:er.

De två inledningstalarna är dock klara. I Köpenhamn blir det Andrew Dauman från Synopsys dotterbolag Synplicity och i Stockholm den tyska professorn Reiner Hartenstein (länk).

När det gäller den akademiska biten har konferensen fått höjd status i och med att bidragen kommer att publiceras av underavdelningen Sigbed inom forskningsorganisationen ACM.

Mer information och anmälan kan göras på www.fpgaworld.com
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)