JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tufft år för trådlös infrastruktur
Marknaden för basstationer och annan utrustning för trådlös infrastruktur väntas i år gå ner med 15-20 procent, trots utbyggnaden av 3G i Indien och Kina. Det spår analytikern Earl Lum i en färsk rapport.
Första kvartalet blev tufft för många leverantörer av trådlös infrastruktur - marknaden backade 22 procent jämfört med fjolårets första kvartal. Totalt såldes utrustning för 9,8 miljarder dollar, vilket dessutom är drygt 32 procent lägre än närmast föregående kvartal, enligt analytikern Earl Lum på EJL Wireless.

Nedgången var dock ojämnt fördelad. Krisdrabbade kanadensiska Nortel, som ansökt om konkursskydd, tappade över 60 procent jämfört med fjolåret. Kinesiska ZTE visade däremot svag tillväxt. Övriga, som Ericsson, Alcatel-Lucent, Motorola och Nokia-Siemens, sålde också mindre än i fjol. Onoterade Huawei är inte med i Lums analys.

- Vi tror ändå att resultaten ger en realistisk ögonblicksbild av vart marknaden är på väg under 2009. Och givet det svaga första kvartalet är det klart möjligt att marknaden för trådlös infrastruktur minskar i omsättning med 15-20 procent i år, trots utbyggnaden av 3G i Indien och Kina, säger Earl Lum i ett pressmeddelande.

Rapporten "Global Wireless OEM Financial Results Q1 2009 'Under the Radar'" kan köpas på www.ejlwireless.com (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)