JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pendulums räknare kapar elsladden
Den grafiska tids- och frekvensanalysatorn CNT-90XL från Brommabaserade Pendulum finns numera i en batteridriven version.
- Vi har förstått att portabilitet är viktigt för kunderna inom test- och mätbranschen, och för att tillgodose detta behov, beslöt vi oss för att utveckla en optimerad batterienhet för CNT-90XL, säger Staffan Johansson på Pendulum Instruments i en pressrelease.

Batteriet ska räcka för upp till åtta timmars aktiv användning. I vänteläge, när instrumentet inte mäter men oscillatorn hålls uppvärmd, räcker batteriet i mer än ett dygn. Den nya modellen kan också drivas direkt av en likströmskälla som håller mellan 10 och 18 V vilket passar bra när instrumentet används i fordon.

Företaget ser tre typiska användningsområden för den nya batteriversionen. Det är mätning och analys på platser där det inte finns nätspänning, bland annat vid installation av radionät.

Den andra tillämpningen är där det finns nätuttag vid ankomsten till mätplatsen men användaren vill kunna börja mäta direkt vid ankomsten och därför transporteras instrumentet med varmhållen oscillator.

Det tredje användarfallet är när man gör kritiska mätningar under längre tider och vill gardera sig mot att strömavbrott stör mätningarna.

Den nya batterienheten passar även Pendulums räknare CNT-90.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)