JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sverige satsar på solenergi
Den som installerar solceller kan få investeringsbidrag på upp till 60 procent av kostnaden, där ett tak på 2 miljoner kronor per solcellssystem är spikat. Det har regeringen beslutat idag.
I Sverige har det hittills enbart gått att få statligt stöd för installation av solceller på offentliga byggnader, men från första juli blir det även möjligt för företag och privatpersoner att söka ekonomiskt stöd för solceller.

– Stödet till solceller på offentliga byggnader har varit mycket framgångsrikt och bidragit till att vi har många bra solcellsinstallationer med hög profil i Sverige. Nu tar vi nästa steg och inför ett generellt stöd till alla företag, organisationer och inte minst miljöengagerade privatpersoner som vill installera solceller, säger näringsminister Maud Olofsson i ett pressmeddelande från näringsdepartementet.

Syftet är att öka andelen solenergi i Sverige och skapa fler jobb inom energiteknikområdet. Målet är dessutom att den årliga elproduktionen från solceller i Sverige ska öka med minst 2,5 GWh under stödperioden som avslutas den 31 december 2011.

Energimyndigheten ansvarar för information kring stödet, medan ansökan görs hos länsstyrelsen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)