JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dryck farligt för mobiler

Varje dag får brittiska försäkringsbolag över 1000 anmälningar om mobiltelefoner som blivit förstörda då de tappats i drycker av olika slag. Ett av dem har nu tagit reda på exakt hur det går till.
Att döma av försäkringsbolagens rapporter händer det tämligen ofta att mobiltelefoner förstörs då de tappas i dricksglas. Bara i Storbritannien får försäkringsbolagen nära 400 000 sådana ärenden om året. Ett av dem, Supercover Insurance, har nu undersökt närmare hur dessa olyckor går till.

Det visade sig att 30 procent av olyckorna hände i kontorsmiljö då telefonen tappades ur bröstfickan eller av något annat misstag hamnade i glas eller koppar. Här ingår en mindre mängd händelser där en kund blivit irriterad på en försäljare som svarat i telefon under ett möte, och kunden helt sonika dränkt försäljarens telefon som hämnd.

Lika stor andel, 30 procent, skylldes på småbarn som lekte med mobilen i sina föräldrars knä och där leken slutade med att mobilen hamnade i ett glas eller en kopp.

En annan vanlig orsak var familjebråk, vanligen om misstänkt otrohet eller andra uppslitande ämnen, där den ena parten fullt avsiktligt släppte ner den andre partens mobil i en näraliggande dryckesbägare. Sådana incidenter stod för drygt 5000 av de årliga försäkringsärendena.

Firmafester är uppenbarligen farliga för mobiler också, liksom att skryta med sin mobil i barer eller restauranger eller tala för högt i dem på dessa inrättningar. Ett tusental fall om året rapporteras då skrytmånsar och högljudda retat andra gäster till den grad att de fått se sina mobiler sänkta i ett ölglas.

Och åtminstone någon gång om dagen händer det att en bartender tar ifrån en gäst vederbörandes mobil och slänger ner i en drink. Enligt Supercovers undersökning är detta vanligast i Skottland och norra England, på pubar med mobilförbud.

Allt rapporterat av nyhetsbrevet Cellular News.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)