JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Toshiba köper Obducatmaskin
Skånska Obducat har fått en order från japanska Toshiba på en utrustning för nanoimprintlitografi. Toshiba ska använda systemet för forskning och utveckling inom bland annat optoelektronik.
Att Obducat fått en order av Toshiba är förstås en fjäder i hatten för det omskrivna skånska nanoteknikbolaget. Men man är sparsam med informationen kring affären – i ett pressmeddelande säger bolaget att Toshiba har begärt att ingen mer information ska lämnas ut.

Klart är dock att Toshiba köpt en maskin för nanoimprintlitografi, och att Obducat genom sin japanska agent valts som leverantör efter en noggrann utvärdering där Obducat enligt egen uppgift nått bäst resultat både vad gäller tryckkvalitet och antal defekter.

Vad Toshiba ska göra med utrustningen är luddigt formulerat – Obducat skriver bara att den ska användas för "avancerad FoU inom flera nyckeltillämpningar såsom optoelektronik".

Vilken av Obducats maskiner det rör sig om anges inte, inte heller hur stor ordern är eller när utrustningen ska levereras.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)