JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. National Instruments och Tektronix utvecklar datainsamlingskort

Företagen har samarbetat i över 20 år men det här är första gången som de utvecklar hårdvara tillsammans. Korten, som är avsedda för standarden PXI Express, får en analog bandbred på minst 3 GHz och kan sampla med minst 10 Gsa/s. Hugade köpare får dock vänta till nästa år innan korten går att köpa.
Att National Instruments för första gången tar hjälp av Tektronix för att utveckla hårdvara var en av nyheterna på årets upplaga av NI Week, NI:s årliga användarkonferens i Austin, Texas, i början av Augusti.

Informationen om de nya datainsamlingskorten är dock knapphändig. Förutom en bandbred på minst 3 GHz och en samplingshastighet på minst 10 GSa/s säger företagen inte mycket mer än att korten ska klara att skyffla data med minst 600 Mbyte/s över bakplanet.

Hur många kanaler varje kort får framgår inte. Däremot ska det gå att synkronisera fler kort i samma PXI-chassi.

NI säger att utvalda kunder ska testa korten under året och att försäljningen ska starta nästa år. Inget sägs dock om priset.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)