JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Farnell packar grönt
Komponentdistributören Farnell har börjat använda biologiskt nedbrytbara antistatiska påsar för att skydda känsliga komponenter mot statiska urladdningar. De är de första i sitt slag, hävdar företaget.
Den komposterbara förpackningen som Farnell nu inför är utvecklad i samarbete med förpackningsspecialisten Antistat. Tanken är att de ska ersätta dagens polyetenpåsar som används för att skydda 3,6 miljoner komponenter som Farnell levererar i Europa varje år.
 
Påsarna är tillverkade med en process som gör dem biologiskt nedbrytbara enligt den europeiska standarden EN13432. Materialet i påsarna har en urladdningshastighet på mindre än 0,002 sekunder och en ytresistivitet på  mindre än 1x1010 ohm/cm2, vilket motsvarar skyddet hos dagens ESD-förpackningar.

Farnell är ensamt om att använda den patenterade förpackningen. Företaget samarbetar dock med Antistat för att ta fram andra komponentförpackningar baserade på det nya materialet och även göra påsarna tillgängliga för andra inom elektronikindustrin.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)