JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
En webbshop fylld med instrument från dotterbolaget Hameg kombinerat med de enklaste produkterna ur det egna sortimentet. Det är senaste given från Rohde & Schwarz svenska kontor.
– Vi bryr oss inte om recessionen utan satsar offensivt med en ny webbsajt, säger Jan Ploug på Rohde & Schwarz svenska kontor.

Det tyska företaget köpte likaledes tyska Hameg i april 2005 och har fortsatt driva verksamheten som en separat enhet. Hameg ligger prestandamässigt klart under Rohde & Schwarz instegmodeller och vissa av instrumenten har sålts av Instrumentcenter i Sverige.

Så kommer det att vara även framgent med från fredag den 25 september öppnar Rohde en dedicerad hemsida för dessa instrument.

– Den öppnar fler dörrar och gör att vi kan komma ut bredare på marknaden.

Idag fokuserar Rohde & Schwarz primärt på de mest krävande kunderna som behöver det bästa som finns i instrumentväg. Det är ett segment som kräver personlig försäljning men där affärerna är stora. Hameg ligger strax därunder i ett segment som Jan Ploug kallar ”semiprofessionella”. Det handlar fortfarande om instrument med bra kvalitet men där kunden inte behöver hjälp för att göra de få val som är möjliga.

Tanken med webbshopen är att på ett kostnadseffektivt sätt nå dessa kunder och i förlängningen även få dem att välja Rohdes produkter när de behöver något mer avancerat.

Thomas Hallin från Rohde & Schwarz tar upp hemsidan på sin dator och ger ett exempel.

– Den billigaste spektrumanalysatorn med 3 GHz bandbredd från Rohde kostar 8000 euro. Motsvarande instrument från Hameg kostar 3900 euro.

Tilläggas kan att inkråmet i just den analysatorn är detsamma som i Rohdes handburna spektrumanalysator.

– Vi tog hem ett antal Hameginstrument för att se om de känns bra, att de var robusta och gediget byggda så att vi skulle våga satsa på dem, säger Thomas Hallin.

– Dessutom är prisbilden den vi sökte och så vet vi att det kommer ett antal nya produkter i framtiden som fyller ut de luckor som finns idag.

På webbsajten går det att se priset på alla instrument från Hameg medan man får begära en offert på de produkter som bär Rohdes logga. Det går att göra via hemsidan där man också kan göra sina beställningar.

Hemsidan är frikopplad från Rohdes existerande hemsida och har adressen www.testochmät.se

– Vi blev förvånade att den var ledig men den säger precis vad det handlar om, säger Thomas Hallin.

Tilläggas kan att även www.tastochmat.se fungerar och premiären är som sagt på fredag.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)