JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ciscoveteran tar klubban i Telepo

Telekomföretaget Telepo har utsett Ed Kozel till ny styrelseordförande. Han har tidigare suttit i styrelserna för Cisco, Yahoo och Reuters, och har dessutom varit teknisk direktör på Cisco där han jobbade i tolv år.
Ed Kozel har suttit i Telepos styrelse sedan 2008 och haft en aktiv roll i företagets expansion. När nuvarande ordförande Hans Ahlinder, som hållit i klubban sedan bolaget grundades 2003, valt att under två år segla jorden runt med sin fru Monica så tar han alltså över ordförandeskapet.

– Telepo har en enorm potential som leverantör av mobila kommunikationslösningar. Jag ser mycket fram emot företagets strategiska utveckling, säger han i ett pressmeddelande.

Under sin tid på Cisco var Ed Kozel ansvarig för uppköpt av 22 teknikföretag och 25 investeringar i andra bolag. Han har också varit verksam i en rad andra teknikföretag som Red Hat och Symbol Technology.

Telepo, med ett trettiotal anställda i Stockholm, sysslar med konsultverksamhet och gör även egen programvara för integrerad kommunikation, så kallad Unified Communication. Företaget vann i fjol pris för bästa mobila företagslösning på Mobile World Congress i Barcelona, och har även vunnit EU:s stora teknikpris European ICT Grand Prize år 2007.

Nyligen utsåg Telepo även en ny vd, Lars Wahlström, som tidigare jobbat på Oracle.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)