JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dell ger sig in i mobilbranschen
Pc-jätten Dell ska lansera en smartmobil byggt på Googles Android, som ska säljas genom operatören AT&T. En annan variant ska säljas i Kina, skriver tidningen Wall Street Journal. Det är första gången Dell ger sin in i mobiltelefonbranschen.
I början av nästa år ska Dell lansera sin första mobiltelefon, enligt Wall Street Journals källor. Mobilen, byggd på Googles Linuxvariant Android, får pekskärm i stället för tangentbord, och är försedd med kamera.

Dellmobilen ska till en början säljas av AT&T, den näst största operatören i USA. Därmed kommer alla de fyra stora amerikanska operatörerna att erbjuda Androidbaserade mobiler, vilket tidningen ser som ett stort framsteg för Google. Även T-Mobile kan eventuellt komma att sälja Dells mobil.

Totalt hävdar Google att att nio Androidmobiler nu finns på marknaden, hos 32 operatörer i 26 länder. Än så länge tjänar sökmotorjätten dock inga pengar på Android. Programvaran kostar ingenting, utan Google hoppas i stället på framtida vinster då Android ökar efterfrågan på Googles sök- och karttjänster.

Tidigare i år berättade Dell om sina planer att utveckla mobiler för China Mobile, Kinas största mobiloperatör. En prototyp – även den byggd på Android – visades upp i augusti, men när den ska börja säljas är inte känt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)