JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 2 juli 2020 VECKA 27
Riskkapitalbolaget Sting Capital investerar två miljoner kronor i Solarus, ett företag som utvecklar solpaneler för såväl el- som värmeförsörjning.
Investeringen ska användas till ökad marknadsföring och för att bygga upp produktionskapaciteten i samarbete med ett antal underleverantörer.

Solarus gör så kallade hybridsolfångare, solpaneler som kan generera el, värme eller både och. Upp till 600 W/m2 kan alstras, enligt företaget till en kostnad som ligger 30 procent lägre än konventionella lösningar. Målet är att komma ner i en kostnad under 0,3 dollar/W för energin.

Vid värmeproduktion har solfångarna hög verkningsgrad – de når höga temperaturer och har samtidigt låga värmeförluster – vilket gör dem lämpade för tillämpningar som direkt inkoppling mot fjärrvärme eller för att skapa kyla med hjälp av solenergi.

– Vi ser ett stort internationellt intresse. Främst handlar det om storskaliga installationer som solfarmer och industritak. Investeringen från Sting Capital innebär att vi kan bredda vår marknad, snabba upp industrialiseringsprocessen och utveckla vår produktionskapacitet, säger vd Niclas Stenlund i ett pressmeddelande.

– Solarus hybridlösning kommer att leverera prestanda i världsklass, vilket torde utgöra goda förutsättningar för att nå internationell framgång på marknaden, säger Martin Gemvik, investeringsansvarig på Sting Capital, i pressmeddelandet.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)