JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Utmanar Enea som Androidkonsult
Amerikanska Aricent vill bli din allt i allo i Android-djungeln. Därmed får svenska Androidkonsulten Enea en tung konkurrent.
Med Android kan plötsligt alla bygga en mobil som är lika cool som Android – vilket är samma sak som att säga att just din Androidmobil inte kommer att sticka ut ur mängden.

Aricent besriver sig som räddaren i nöden oavsett om du är operatör eller mobiltillverkare.

Företaget startar nu ett center of excellence för Androidutveckling i Silicon Valley. Man erbjuder tjänster ändå nerifrån hårdvaran och optimering av drivrutiner för grafik, upp till kustomisering och anpassning för att ge den som använder en Android i ditt mobilnät en "konsistent och enhetlig upplevelse" av just ditt varumärke.

Aricent radar upp en lång lista på punkter i utvecklingen av en Androidmobil där företaget säger sig kunna vara behjälplig.

På den tekniska sidan kan Arcient hjälpa dig med prestandatest av multimedia och surfning, testautomation mot Android, energioptimering, applikationsprogramutveckling, integrering av programbibliotek för multimedia och användargränssnitt och portering.

På den strategiska sidan kan du få hjälp med att planera en roadmap för en serie Androidreleaser, med hänsyn tagen till marknadstrender, riskminimering och tillgänglig tredjepartsteknik.

Aricent säger sig ha 550 kunder, inklusive nio av de tio telekomutrustningstillverkarna och åtta av de tio största mobiltillverkarna. Bland kunderna finns bland annat Lenovo, HTC, Motorla, Alcatel, Anritsu, Samsung och Cisco.

Företaget fick i våras Sony Ericsson som kund för att leverera kodningsteknik för multimedia.

Företaget har fler än 8000 anställda, mer än tio gånger fler än svenska Enea.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)