JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
lördag 27 november 2021 VECKA 47
Den kinesiska telekomtillverkaren Huawei ska anställa 600 personer i Nordamerika nästa år, utöver de 900 man redan har anställda där. Målet är att lyckas sälja även till de största operatörerna.
Huawei har gjort stora framsteg i Europa, bland annat med viktiga kontrakt hos Telenor och Belgacom. Globalt har man nått en andraposition, efter Ericsson, på marknaden för mobil infrastruktur. Men i Nordamerika har det gått trögare, där har bara mindre operatörer som Cox Communications och Clearwire kommit upp på kundlistan.

Nästa år ska det bli ändring. Enligt Dow Jones nyhetsbyrå ska Huawei anställa 600 personer i Nordamerika, vilket skulle öka personalstyrkan där till 1500 personer. Målet är att stärka närvaron i USA och Kanada så att även de största operatörerna attraheras av det kinesiska erbjudandet. Globalt har Huawei 87 500 anställda.

Huawei uppger att man är på god väg att nå sitt försäljningsmål på 30 miljarder dollar i år, vilket skulle innebära en omsättningsökning på 29 procent jämfört med fjolårets 23,3 miljarder dollar. Av de 30 miljarderna utgörs 5 miljarder av mobiltelefoner, vilket gör att det segmentet ökat 25 procent för bolaget i år, samtidigt som mobilmarknaden totalt ser ut att minska med cirka 10 procent.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus