JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Bilsäkerhetsföretaget Autoliv köper delar av Delphis europeiska verksamhet inom krockkuddar och rattar. Samtidigt meddelar Autoliv att företaget ska bli leverantör till tyska Daimlers småbilsmärke Smart, något som förväntas spä på Autolivs försäljning med 15 miljoner euro under nästa år.
Tidigare i år gjorde Delphi klart att företaget vill dra sig ur bilsäkerhetsbranschen under 2009. Nu är det klart att Autoliv köper delar av Delphis europeiska verksamhet inom krockkuddar och bilrattar. Övertagandet innebär att Autoliv blir leverantör av säkerhetsprodukterna till småbilsmärket Smart, produkter som hittills kommit från Delphi.

– De här nya leveranserna är viktiga för oss för att förstärka vår marknadsställning inom det växande småbilssegmentet. Det är också ett steg i vårt arbete att ytterligare förbättra säkerheten i småbilar , säger Jan Carlson, vd på Autoliv i ett pressmeddelande.

Planen är att Autoliv ska ta över vissa av Delphis produktionslinor för krockkuddar och bilrattar i Europa, något som kommer att ske stegvis under de kommande månaderna. Köpet väntas öka Autolivs försäljning under nästa år med runt 15 miljoner euro.

Redan i förra månaden tog dessutom Autoliv över Delphis nordamerikanska verksamheter inom krockkuddar, säkerhetsbälten och bilrattar.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)