JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Miljömedveten elektronikkonstruktion
SS-EN 62430 är en ny standard från SEK, Svensk Elstandard, som tar ett helhetsgrepp på konstruktion av miljömedveten konstruktion av elektroniska produkter.
Den nya standarden specificerar fordringar och metoder för att integrera miljöaspekter i arbetet med konstruktion och utveckling av elektriska och elektroniska produkter. Standarden ansluter både till SEK Handbok 441, Elektriska produkter – Konstruktion och material med hänsyn till miljön, och till miljöledningsstandarderna i ISO 14000-serien.

Standarden bygger på att miljömedveten konstruktion baseras på principen för livscykeltänkande. Syftet är att minimera den negativa miljöpåverkan som produkten kan ge upphov till under alla stadier i livscykeln. De miljöaspekter som uppträder under de olika stadierna måste därför identifieras och bedömas och valet av konstruktionslösning innebär därför en kompromiss mellan olika miljöaspekter och andra krav, till exempel vad gäller funktion, prestanda, affärsrisker och ekonomiska aspekter, skriver SEK.

Standarden beskriver grunderna för miljömedveten konstruktion och går steg för steg igenom hur frågor kring miljöpåverkan tas om hand i olika stadier i konstruktionsarbetet och integreras i företagets ledningssystem. Terminologi och synsätt ansluter till ISO-standarderna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)